Zencefil-Karanfilli




Malzemeler:

2 bucuk su bardağı un

1 tepeleme çay kaşığı karbonat

2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil

yarim cay kaşığı tarçın

yarim cay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil

125 gr. (1 çubuk) tere yağı veya margarin (oda ısısında)

1+1/4 bardak ince toz şeker

1/4 bardak kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker

1 yumurta

4 yemek kaşığı pekmez

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

- Unu, karbonatı ve baharatları bir kaba birlikte eleyin.
- Başka genişçe bir kapta yağı ve şekeri kabarıp krema gibi olana dek iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip hafifçe çırpın karışana kadar.
- Pekmez ve limon suyunu ekleyin karıştırın.
- Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın.
- Hamurdan cevizden küçük, ufak parçalar koparıp toplar yapın. Bunları bir kasedeki şekerin içine bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 325F (165C) dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kadar elinizle üstüne bastırdığınızda ancak sertleşmiş olana kadar pişirin. (kurabiye kabaracak ancak elinizi bastırınca çok yumuşak olup hafifçe çökecektir, meraklanmayın, soğuyunca o sertleşecektir...çok fazla tutarsanız çok sert olurlar)
- Tepsiden alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun...
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. En Tatlı Tatlı Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger