Hurma Şekerlemesi




MALZEMESİ

20 adet hurma
1 çay bardağı kayısı marmelatı
2 çorba kaşığı fındık yağı
1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı hindistancevizi


Hurmaların çekirdekleri çıkarılır. Üzerine marmelat, yağ eklenir, blenderden geçirilir ( isterseniz blender yerine küçük küçük doğrayarakda yağabilirsiniz. Üzerine ceviz katılır, yoğrulur. Yarım parmak şekli verilir. Hidistancevizine bulanır. Şekerliğe dizilir.

Damak tadınıza göre aynı tarifi sadece portakal suyu( kayısı marmelatı yerine ),ceviz,tarçın ekleyip yoğrulurarakda yapabilirsiniz hindistancevizi ile kaplanıdıkdan sonra kğıt kaplarda servis yapabilirsiniz . 2 tatlı kaşığı tarçı ve 2 yemek kaşığı portakal suyu kullanılır
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. En Tatlı Tatlı Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger