Hurma Şekerlemesi
MALZEMESİ
20 adet hurma
1 çay bardağı kayısı marmelatı
2 çorba kaşığı fındık yağı
1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı hindistancevizi
Hurmaların çekirdekleri çıkarılır. Üzerine marmelat, yağ eklenir, blenderden geçirilir ( isterseniz blender yerine küçük küçük doğrayarakda yağabilirsiniz. Üzerine ceviz katılır, yoğrulur. Yarım parmak şekli verilir. Hidistancevizine bulanır. Şekerliğe dizilir.
Damak tadınıza göre aynı tarifi sadece portakal suyu( kayısı marmelatı yerine ),ceviz,tarçın ekleyip yoğrulurarakda yapabilirsiniz hindistancevizi ile kaplanıdıkdan sonra kğıt kaplarda servis yapabilirsiniz . 2 tatlı kaşığı tarçı ve 2 yemek kaşığı portakal suyu kullanılır
Etiketler:
Şekerlemeler
Yorum Gönder